Meny

Science Center Malmö invigdes med fullspäckad kunskapsfestival

Den 25-28 juni firades invigningen av Science Center Malmö med en sommarfestival, Kunskapskalaset. Det blev händelserika dagar med intressanta föreläsningar och aktiviteter med fokus på hållbar utveckling och innovation.

Under samtliga invigningsdagar var det fri entré till museet med massor av aktiviteter för hela familjen såsom smoothie-cyklar, riddarlekar och experiment. Dagligen erbjöds också föreläsningar och aktiviteter med hållbarhet i fokus, samt en guidad visning av en utställning på Malmö Museer. Sist men inte minst invigdes Malmö Museers nya basutställningen Vår Natur lördagen den 28 juni. En utställning hur människan använder och påverkar naturen både där vi bor och globalt som Öresundsklassrummets klimatambassadörer varit med och utvecklat.

Den 26 juni var temat för dagen Framtidens Lärande och bestod bland annat av en föreläsning med Torvald Jacobsson, Director för Young Masters Programme på Lunds universitet samt Kim Jakobsson, VD för Ungdomar.se som talade om hur man kan skapa engagemang, kunskap och intresse bland unga för en hållbar framtid.

Läs rapportering från Kunskapskalaset här

_87A8781

Vid fiskebodarna erbjöds tur med Kallebåten och sedan rensning och rökning av sill.

 

_87A8633

I trädgården vid Kommendanthuset fanns det möjlighet att prova på att karda ull och kärna smör.

_87A8806

Matlinah Omiti höll i en interaktiv värmekamerashow. Publiken fick se hur en värmekamera känner av energi och omvandlar den till något som är synligt för det mänskliga ögat.

 

Fotograf_Johannes_Dahlskog_panel

Debatt om framtidens science center med Lisa Vogt, Naturskyddsföreningen, Ann Follin, Tekniska Museet, Erik Roupe, Malmö Museer och Karina Goyle från Experimentarium i Köpenhamn.

Fotograf_Johannes_Dahlskog_M65B2662

Moderator Clara Norell, Verksamhetschef, ISU, med Torvald Jacobsson, VD, Young Masters Programme och Kim Jakobsson, VD, Ungdomar.se. Samtal om hur man kan få unga att engagera sig för hållbar utveckling.

Foto: © Johannes Dahlskog och Jenny Eliasson

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *