Meny

Handlekompetence, fortrolighed og åbenhed overfor andre sprog og kulturer

I Öresundsklassrummet lærer og samarbejder elever på tværs af Øresund med fokus på dansk og svensk kultur, sprog og virkelige problemstillinger omkring regionens bæredygtige udvikling.

I 2015 har 900 danske og svenske elever blandt andet uddannet sig til Klima Ambassadører Øresund, arbejdet hands on i Natur/Teknologi på regionens natur og miljøskoler og samarbejdet omkring Øresunds økologi og kulturhistorie i Den Blå Pakke.

Initiativet Öresundsklassrummet er en del af ”Copenhagen-Malmö 2025” strategien.

klimacamp nov. 15

Regionens fremtidige bæredygtige borgere: Svenske og danske Klima Ambassadører Øresund på intensiv Klima Camp ved Falsterbo i november. Opgaven: Bedre bæredygtigt forbrug i Øresundsregionen – hvordan? Opgavestiller: Øresundskomiteen. I 2015 blev uddannet 26 Klima Ambassadører Øresund fra 5 forskellige skoler i regionen.

Geijerskolan

135 elever fra indskolingen på Geijerskolan i Malmø, besøgte i maj Københavns Naturskole, Kalvebod Fælled. Der blev arbejdet hands on hele dagen med Natur/Teknologi, fx dyr i ferskvand, mus og andre pattedyr, bål og træsnitning og fugle og deres adfærd.

Snorkel-1-bla-pakke

Den Blå Pakke er et marint læringstilbud der spænder over 4 år, fra 6.-9. klasse: Elever fra København og Malmø trænes i den naturvidenskabelige arbejdsmetode med udgangspunkt i Øresund som naturtype. I august 2015 undersøgte 55 elever fra 6. klasse på Randersgades Skole og Pilbäckskolan dyre og plantelivet på det lave vand, ud for SEA-U – Marint Kundskabscenter i Malmø. Eleverne har i alt haft 5 fysiske møder/arbejdsdage sammen i 2015.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *