Meny

Hvordan bliver det at arbejde sammen med svenske elever?

I forbindelse med Klimaambassadøruddannelsens start stillede vi tre hurtige spørgsmål til tre danske klimaambassadører. Vi spurgte blandt andet om, hvorfor de har valgt at blive klimaambassadør, og hvordan de tror det bliver at arbejde sammen med svenske elever om udfordringen. Dette hold klimaambassadører skal arbejde sammen om at besvare, hvordan et børne/ungeliv ser ud i en bæredygtig Øresundsregion, og efterfølgende præsentere deres svar til Öresundskomiteens miljø og klimaudvalg.

 

Morten, Husum Skole

IMG_2694

Hvorfor valgte du at blive Klimaambassadør?
Jeg valgte det egentlig ikke, men jeg tænkte, at det ville være noget nyt. Min klasse er larm, lidt arbejde, lidt mere larm, men når det er herovre (Klimaambassadøruddannelsen), så er det en hel anden måde at lære på. Men egentlig vidste jeg jo egentlig ikke, hvad det var jeg kom over til. Så jeg håbede bare på det bedste.

Hvordan tror du at det bliver at arbejde sammen med svenske elever?
Jeg tror det bliver svært på en måde, men det bliver også spændende og udfordrende. Altså bliver det nok lidt svært, fordi for mig er det vigtigt, at jeg kan kommunikere med dem jeg arbejder sammen med, og det bliver måske lidt svært at forstå hinanden.

Hvad tror du at du får ud af at blive klimaambassadør?
For det første en bedre forståelse på miljø, men jeg håber også jeg bliver bedre til at fremlægge. Det er ikke noget jeg er særlig god til, så jeg håber jeg bliver god til at stille mig op og sige hvad jeg vil. Det er en evne jeg gerne vil være bedre til.

 

Sille, Tove Ditlevsens Skole

IMG_2690

Hvorfor valgte du at blive Klimaambassadør?
Jeg synes det lød sjovt, og jeg ved ikke, hvorfor jeg kom til at tænke på det, men jeg så en film om isbjørne, og så synes jeg bare det var så synd, at isen smeltede. Og så tænkte jeg, at jeg bliver nød til at gøre noget.

Hvordan tror du at det bliver at arbejde sammen med svenske elever?
Jeg tror det bliver en udfordring, men jeg tror også det bliver ret sjovt. Jeg tror det bliver en udfordring fordi vi taler to forskellige sprog, men det bliver sjovt fordi det er sjovt at høre andre sprog, og prøve at finde ud af hvad de siger.

Hvad tror du at du får ud af at blive klimaambassadør?
Altså at jeg måske ikke skal gå ud fra mit værelse uden at slukke lyset, så jeg tror jeg bliver mere opmærksom på sådan noget.

 

Ida, Utterslev Skole

IMG_2893

Hvorfor valgte du at blive Klimaambassadør?
Jeg synes det er en spændende udfordring, og det er en anden form for undervisning. Også det at vi skal være sammen med svenskere er på en eller anden måde socialt udfordrende, fordi det er et andet sprog. Egentlig blev vi udvalgt af vores lærer, og så blev der så trukket lod om, hvem der skulle med, men jeg havde sagt ja på forhånd til at være med.

Hvordan tror du at det bliver at arbejde sammen med svenske elever?
Jeg tror det bliver meget udfordrende, som sagt, fordi jeg kan ikke rigtig forstå det så godt, men jeg synes allerede i dag, at det er lettere at forstå end jeg troede det ville være.

Hvad tror du at du får ud af at blive klimaambassadør?
Jeg tror at jeg kommer til at tænke mere over klimaet først og fremmest. Og så tror jeg, at jeg kommer til at lære meget om, hvordan man kan skabe et mere bæredygtigt samfund, og så tror jeg også, at jeg bliver bedre til svensk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *