Meny

Klimaambassadørerne går global!

Som en del af udgivelsen af IPCCs syntese rapport har Klimaambassadørerne fået mulighed for at lave en global udgave af Klimaambassadørerne. I løbet af efteråret skal elever fra blandt andet Danmark, Sverige, Zambia og Indien udarbejde en best practrice rapport, som skal fremlægges d. 27. oktober til IPCCs velkomst reception.

Visionen i projektet er at være med til at skabe en bæredygtig fremtid, hvor eleverne forstår, hvilke komplekse udfordringer der er på spil når man snakker bæredygtighed og miljø. Formålet med den globale Klimaambassadøruddannelse er derfor at engagere unge verden over til at spille en aktiv rolle i, hvordan man ændrer verden i en mere bæredygtig retning. Amalie Villesen, som er projektleder for Klimaambassadørerne siger:

Da det er fremtidens generationer der vil mærke konsekvenserne af klimaforandringerne i størst grad, er det naturligt at inddrage deres perspektiv når der tales om klimaforandringer.

Eleverne fra de forskellige lande kobles hver især sammen med et andet land, hvor de sammen skal undersøge, hvordan man kan involvere og engagere fremtidige genrationer i en bæredygtig udvikling. I løbet af processen skal alle lande udarbejde en film, som sætter skarpt på, hvordan de oplever klimaforandringer i deres land, og hvorfor de vil være en del af dette projekt. Dernæst bytter eleverne film med deres partnerland, og ud fra dette skal de undersøge hvilke faktorer der er på spil når man skal motivere børn og unge i klima og miljøspørgsmål. Tilsammen skal eleverne ud fra disse refleksioner forfatte principper om hvordan man involverer børn og unge i bæredygtig udvikling.

Best practice rapporten kommer til at være et resultat af de parallelle processers output, og d. 7. oktober mødes alle landene virtuelt og udarbejder deres fælles principper, og skriver talen der skal holdes til IPCCs velkomst reception i forbindelse med deres plenary session og udgivelsen af deres synetse rapport d. 27. oktober. Repræsentanter fra klimaambassadørgruppen skal holde talen for ca. 550 delegerede på engelsk, hvor de præsenterer deres resultater fra rapporten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *