Meny

Klimasnak og toiletdykning – Naturskyddsföreningens studiebesøg på Energi & Vandværkstedet i København

I Öresundsklassrummet hjælper vi også med at gennemføre studieture til natur og miljøskoler i regionen. Formålet er vidensdeling og inspiration til undervisning i uddannelse for bæredygtig udvikling på begge sider af Sundet. Denne gang var det en gruppe lærere fra Skåne, som drog af sted til Energi & Vandværkstedet i København, for at få inspiration til hvordan man underviser sine elever i klima på en sjov og motiverende måde.

Af Ingrid Camper

Som en del af Skånes inspirationsserie har lærere fra tre kommuner fået vejledning og støtte i, hvordan man kan undervise børn i energi og bæredygtighed. Et af stederne, hvor lærerne fik inspiration var på Energi & Vandværkstedet i København, som underviser københavnske elever i klima og energi på en sjov og motiverende måde.

klimatilpasningsværksted studietur

Lærerne ankom til Energi & Vandværkstedet uden nogen viden om, hvilken proces de skulle igennem. I løbet af dagen blev der udvekslet mange morsomme blikke, da blandt andet 30 voksne mennesker stillede sig i kø med hjelme på, for at kravle ned i det overdimensionerede toilet, for derefter at få en informativ (og lidt trængt) tur blandt rotter og bakterier i en struktureret kloak. Dem der ikke var bange for at få våde fødder kunne også prøve at oversvømme en vej, eller tage en tur i tidsmaskinen.

Jennifer-toalett-678x1024

Alle øvelserne som lærerne oplevede, interagerer og giver børnene et reelt problem, der skal løses. Øvelserne inddrager og opmuntrer i stedet for at fokusere på, hvilke håbløst store udfordringer, der står foran os i fremtiden. Denne tilgang dannede en masse lyst til at skabe innovative løsninger på nutidens store problemer.

Lærerne kom til Energi & Vandværksstedet for at finde inspiration til deres undervisning, men de fik meget mere med i købet, da de løbet af dagen fandt et engagement i sig selv og en vilje til at forandre. Engagementet kom også til udtryk under eftermiddagens øvelser, hvor klimaproblemer blev drøftet. Det eneste spørgsmål lærerne havde efter dagen var: ”Hvornår bygger man en lignende miljøskole i Sverige?!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *