Meny

Nässeldjur eller nældecelledyr – svensk/dansk elevträff på Den Blå Planet

Pilbäckskolans årskurs 5 och klass 5. U från Randersgades Skole möttes för ännu en dag med undervisning på temat ”Det blå Öresund”; denna gång tillsammans med Den plå planet och deras imponerande akvarier. Dagens undervisning handlade om marin evolution, stamtavlor och klassificering. Eleverna delades på förhand upp i blandade svensk/danska grupper och har även haft kontakt med varandra i grupperna, redan innan det andra fysiska mötet i samarbetet. Det blev en dag med mycket skratt, många nya begrepp – på två språk – och frågor, vetgirighet och fascination bland alla eleverna.

Eleverna kommer träffas igen nästa år, men denna gång på Pilbäckskolan i Malmö. Där kommer de danska eleverna och lärarna att få uppleva en svensk skoldag i en helt nybyggd, hållbar och klimatanpassad grundskola. I Öresundsklassrummets kommande nyhetsbrev kommer du kunna läsa mer om elevernas och lärarnas samarbete över sundet.

Vill du veta mer om möjligheterna för elevsamarbeten i Öresundsklassrummet kan du kontakta Anja Liebermann på e-mail: anjali@buf.kk.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *