Meny

Om Öresundsklassrummet

Öresundsklassrummet styrker og koordinerer initiativer inden for uddannelse og læring for bæredygtig udvikling på tværs af Øresund.

Uddannelse, viden og handlekompetence spiller en vigtig rolle i et bæredygtigt samfund. For at børn, unge og voksne kan foretage bevidste valg og tage stilling, må de have viden om miljømæssige, økonomiske og sociale samfundsspørgsmål.

Vores målgruppe er regionens børn og unge, med særligt fokus på folkeskolens elever.

Læringsaktiviteterne i Öresundsklassrummet spænder fra Klima Ambassadør Uddannelsen Øresund for elever i udskolingen til flerårige klassesamarbejder med fokus på naturfag og klassebesøg på regionens grønne læringsmiljøer, fx natur og miljøskolerne.

Öresundsklassrummet er et samarbejde mellem Malmö stad (Miljøforvaltningen og Malmö Museer) og Københavns Kommune (Børne og Ungdomsforvaltningen).

Öresundsklassrummet har haft sit virke siden 2010 og arbejder på at styrke rammerne for uddannelse for bæredygtig udvikling på tværs af Sundet for børn og unge. Et vigtigt produkt fra Öresundsklassrummet er Teachers Guide – et website med inspiration, erfaringer og tips fra fremfor alt lærere, som har arbejdet med bæredygtig udvikling og samarbejde over Sundet i Öresundsklassrummet.