Meny

Tack för ett fantastiskt år i Öresundsklassrummet

Det har varit ett händelserikt år i Öresundsklassrummet! Vi har organiserat ett internationellt barntoppmöte med engagerade klimatambassadörer, gjort en ”Green Map” som visar kostnadsfria och gröna lärmiljöer i regionen, satt igång ett nytt svenskt-danskt skolsamarbete, ordnat spännande studiebesök samt knutit samman marinpedagogiska organisationer i regionen. Öresundsklassrummet har samverkat med politiker på olika nivåer och ingår nu i den regionala strategin Copenhagen Malmö 2025.

Öresundsklassrummets tid som EU-finansierat projekt löper mot sitt slut – men under 2015 fortsätter vi som en koordinerande och stöttande plattform för initiativ i Öresundsregionen inom lärande hållbar utveckling. Vi är glada att kunna vara en mötesplats och experimentyta för lärande för hållbar utveckling i regionen och att flera samarbeten fortsätter in i nästa år.

De senaste 4 åren har vi varit i kontakt med mängder av spännande Öresundsmedborgare; elever, lärare, skolledare, utomhuspedagoger, tjänstemän och politiker. Genom er input och ert deltagande i våra aktiviteter har vi fått större insikt i vilka initiativ som måste till för att skapa synergier och varaktiga samarbeten över sundet. Samtidigt har vi också fått bekräftat de stora behov och den potential det finns för nya samarbeten i regionen, med särskild fokus på lärande för hållbar utveckling.

Den 24 mars bjuder vi in till en aktiv process- och nätverksdag i Öresundsklassrummet, där vi tillsammans undersöker hur vi bäst kan säkra ett hållbart fundament för ännu fler samarbeten och ännu mer kunskapsdelning när det gäller barn och ungas lärande och integration i regionen. Du kan redan anmäla dig här: Klicka för anmälan

Vi ser fram emot att träffa dig den 24 mars, och vid andra trevliga sammankomster under 2015!

 Projektgruppen i Öresundsklassrummet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *